Resveratrols- paaugstini imunitāti un saglabā veselību.

Resveratrols- paaugstini imunitāti un saglabā veselību.

Dabīga aizsardzība, ko sniedz zaļā daba-augu izcelsmes produkts Resveratrols ir viens no spēcīgākajiem dabā esošajiem antioksidantiem. Ķīniešu un Japānas tradicionālajā medicīnā to jau vairāk kā 2000 gadus izmanto organisma attīrīšanas, profilakses un ārstnieciskajos nolūkos.

Novājināts organisms ir uzņēmīgs pret vīrusiem un baktērijām, jo īpaši rudens un ziemas sezonā. Antioksidanti ir vitamīni, minerālvielas un fermenti, kas spēj iznīcināt brīvos radikāļus, toksiskus savienojumus, kas pastāvīgi tiek ražoti organismā. Parasti organisms spēj ar tiem tikt galā, bet dažādu nelabvēlīgu faktoru iespaidā brīvie radikāļi var veidoties lielākā daudzumā, un, ja to līmenis ir pārāk augsts, šie savienojumi nodara šūnām kaitējumu. Ja zūd līdzsvars starp brīvo radikāļu veidošanos un to izvadi, organisms netiek aizsargāts un traucējumi, ko sauc par "oksidatīvo stresu", mūsu organismā izraisa progresējošu veselības pasliktināšanos.

 

Resveratrols neitralizē organismā izveidojušos brīvos radikāļus. Tiem uzkrājoties paātrinās novecošanās process, rodas labvēlīga vide dažādu slimību attīstībai.

Resveratrols - dabīgs augu izcelsmes produkts, ko satur vairāk kā 70 augu sugu (vīnogas, lillijas, eikalipts, sūreņu un melantes dzimtas augi). Resveratrolu izstrādā augi kā dabisku reakciju uz apkārtējās vides radīto stresu.

Zinātniski pierādīts, ka Resveratrols palīdz pret apkārtējās vides radīto stresu, piemēram, sēnīšu vai vīrusa infekciju, patogēnu uzbrukumu, ultravioletajiem vai radioaktīvajiem stariem.

 

Pasaulē veikti vairāk nekā divi tūkstoši Resveratrola pētījumu, kuru laikā konstatēts, ka Resveratrolam, pateicoties tā spēcīgajai antioksidanta un fitoestrogēna iedarbībai, piemīt labvēlīga iedarbība uz cilvēka organismu:

 

v Pretiekaisuma un antibakteriāla iedarbība

v Paaugstina imunitāti

v Tonizē un sniedz enerģiju

v Neitralizē un izvada brīvos radikāļus

v Stimulē un aktivizē šūnu reģenerācijas procesus

v Sirds un asinsvadu sistēmas aizsardzība

v Ilgmūžība un vecuma slimību profilakse

v Uzlabo atmiņu

v Pazemina cukura līmeni asinīs 

Jaunākais pētījums( Lin et al. BMC Infectious diseases (2017) 17:14),  kas tika veikts 2017.gadā, pētīja Resveratrola iedarbība uz infekciju izraisītām saslimšanām, tajā skaitā uz MERS-CoV. Pētījuma rezultāti apstiprina spēcīgu Resveratrola pretvīrusu aktivitāti, proti, resveratrols samazina vīrusu spēju vairoties organismā, mazināt iekaisumu, palīdz mazināt vīrusa izraisītu šūnu bojāeju.